Trine Skei Grande-saken

En sak som har vært mye ute i media om dagen er sex-skandalen som herjer Venstres partileder Trine Skei Grande. Hun fikk ikke nyte nyheten om at hun har blitt utnevnt som kulturminister i Norge for den kommende regjeringsperioden før hun plutselig sto i søkelyset for en sak av en ganske annen karakter.

 

Saken er ikke ny, og det høyreorienterte nettstedet Resett prøvde den gang å betale gutten som skal ha hatt samkvem en sum på 400.000 kroner for å fortelle sin historie til dem. Det hele skal ha funnet sted på et bryllup i Trøndelag i 2008. Fylket er kjent for en helt egen drikkekultur, og både Trine Skei Grande og den da 17 år gamle gutten skal ha fått i seg en god del alkohol. Utover kvelden skal de ha fått sansen for hverandre, og dette skal ha ført til at de til slutt valgte å ta det hele ett skritt videre på kornåkeren, til de andre gjestenes forlystelse.

 

De to har uttalt at begge frivillig deltok i akten, og at de var enige om å legge saken død. Allikevel har saken kommet for dagen igjen, og selv om Resett først fikk krass kritikk av VG, valgte sistnevnte kort tid etter å intervjue gutten rundt hva han synes om at Grande hadde uttalt at han hadde hoppet på henne. Saken ruller videre i media, men det er urimelig å anta at det vil ha noen konsekvenser for Trines karriere.

 

Venstre er som kjent et liberalt parti, og litt bedugget moro mellom samtykkende over seksuell lavalder, uansett aldersforskjell, er helt i tråd med partiets ånd. Om gutten derimot befant seg i en sårbar situasjon er en annen side av saken.

notable