Nytt “parti” for lavest mulig strømpriser

Synes du det er vanskelig å navigere i det politiske landskapet og ikke vet hvordan du skal klare å få betalt strømregningene, så er du ikke alene. For om politikk ikke bare handler om å beholde en situasjon uten at noe skjer, så handler den også om at systemet skal fungere.

Systemet er avhengig av en type økonomi, som vi her i landet har bestemt skal styres av markedet. Det som er vanskelig, er at markedet kan være påvirket av mennesker som i bunn og grunn kun tenker på seg selv.

Politikere derimot, tenker på deg som innbygger. De vil gjøre det de kan for at du skal betale riktig pris for strømmen. Men, hva gjelder strømpriser i dag, så kan man begynne å lure. For mange tror at strøm er strøm, og at alle burde betale samme pris.

Her skal vi se på noen grunner til at det ikke er slik, og at du mest sannsynlig betaler riktig pris for strømmen.

Markedet er i endring

Det største grunnen til at strømprisene har gått opp, er at markedet er i endring. Vi MÅ gå over til nye energikilder, og kanskje mener du som mange andre at det var på høy tid.

Vi har kjent til miljøpåvirkningen i snart 100 år, men myndighetene har gjort NADA. Nå som markedet er i endring, så må gamle energikilder bort. I stedet for å gjøre dette trygt over lang tid, så har myndighetene valgt å satse på at alt skulle løse seg.

Strøm er ikke strøm

Strøm kommer fra ulike energikilder, noen fossile, andre fornybare. Fornybar energi er langsiktig og vil koste mer å initiere, men vil over tid være billigst for lommeboka og kloden. Hadde myndighetene gjort oppgavene sine, ville disse utgiftene vært spredt ut over tid, i stedet for at du nå plutselig må betale overpris.

Derfor bør du velge “partiet” Tibber og få strømpriser å leve med.

notable