Folk med snakkebobler

Litt mer godvilje i politikken, takk!

Det er vel ikke akkurat noe nytt at det foregår mye drittkasting og ukoseligheter i norsk politikk, som i all annen politikk verden over. Det er tross alt jobben deres å være uenige. Og når mennesker er uenige, uavhengig av hvor profesjonelle de måtte eller liksom skal være, vil det da av og til komme personangrep i stedet for saklige kommentarer ut av munnen på dem som diskuterer. Problemet er bare det at i det siste så har disse uhyggelighetene gått ganske mye lengre enn de hadde trengt å gå. Det har til og med kommet personangrep som retter seg mot utseendet til andre politikere. Og det er uten tvil å gå altfor langt, uansett hvem det gjelder.

sprøyte med blod

Sånne kommentarer har faktisk blitt et så stort problem at noen politikere går så langt som å legge seg under kniven. Blant inngrepene som blir utført da, er reparerende øreplastikk,et inngrep som er akkurat det det høres ut som. En fikser på øret for å få det til å se ut som klienten vil ha det. Og en kan jo spørre seg hva som kan få noen til å utsette seg for dette. Spesielt en som blir betalt for å mene ting, ikke for hvordan de ser ut. For å forebygge dette er det nødvendig at politikerne våre lærer å oppføre seg på jobb. De driver jo hele tiden og påstår at de er gode venner utenfor debattsaler, såda erdet kanskje på tide å oppføre seg innenfor dem og? Det må utvilsomt kunne føre til store forbedringer for alle. Både de som blir utsatt for personangrep og for oss andre som må høre på at de vi har valgt til å representere oss oppfører seg som små barn som krangler. Så vanskelig kan det da vel virkelig ikke være.

Folkeskikk foran folkehat

Mikrofon står alene

Politikerne kan nok løse det ved å gjøre det det er meningen at de skal gjøre i alle situasjoner. Ved å samarbeide for en god løsning og så gjennomføre den løsningen de kommer fram til. Og med litt flaks så innebærer denne løsningen å snakke med hverandre som voksne mennesker og holde seg til saklig debatt når de diskuterer et hvilket som helst tema. Uansett hvor betent dette temaet er. Når jeg sier dette, tenker jeg selvfølgelig først og fremst på fremskrittspartiet og deres hatretorikk mot alle som ikke er enige med dem og mot de mindre heldige i samfunnet vårt. Ikke at det betyr at alle de andre politikerne våre ikke kan gjøre det bedre, for det kan de så absolutt, men disse har nådd absolutt lavmål når det kommer til hvordan en snakker om og til andre mennesker rundt seg. Så kan vi kanskje se noe ordentlig politikk komme fram etter hvert også, og ikke bare forakt for menneskeliv. Jeg gleder meg så absolutt til å se debattprogrammer hvor alt går riktig for seg og det faktisk er diskusjon som foregår.

notable