Trump og covfefe-mysteriet

En vakker dag i mai 2017 begynte plutselig Internett å koke. Det hele begynte med at den amerikanske presidenten Donald J. Trump tweetet den mystiske meldingen “Despite the constant negative press covfefe” like etter klokken tolv om formiddagen lokal USA-tid. Det siste ordet i meldingen lignet nemlig ikke på noe ord brukt tidligere av verdens mektigste mann.

Det som kan tydes i meldingen kan oversettes som “til tross for den negative pressedekningen” før det mystiske ordet COVFEFE dukker opp. Det tok ikke lang tid før meldingen ble slettet, og seks timer senere la presidenten ut en ny tweet på profilen sin. Denne gangen var meldingen ganske munter. Han syntes nok det var artig med den massive pressedekningen av det som antakeligvis bare var en skrivefeil, og utfordret folk til å prøve å finne den sanne meningen bak covfefe.

 

Mysteriet ble aldri løst, men eksperter antar at presidenten tastet feil da han forsøkte å skrive ordet COVERAGE, som betyr dekning på engelsk. Allikevel ble tweeten en av de mest ikoniske publisert av Trump i 2017, og den har gitt opphav til opptil flere komiske sketsjer og artige tweet fra kjendiser som slang seg på covfefe-bølgen på Twitter.

notable