Sex-skandaler gjennomsyrer norsk politikk

Det er ikke lenge siden det kom fram at Trond Giske har oppført seg særdeles ufint overfor flere kvinnelige kolleger i Arbeiderpartiet og AUF. Saken ballet på seg som en snøball nedover fjellsiden i den kalde vinteren, og plutselig var det hele i offentlighetens søkelys. Det har blitt tullet mye med Trond Giske opp gjennom årene, og det kom neppe som noen overraskelse at en mektig politiker med høy sjampis-faktor kan falle for fristelser og ta seg til rette der han skulle holdt hendene for seg selv. Det som er nytt, er at det skjer i Arbeiderpartiet, et parti som historisk sett har stått stødig ved feministenes side.

Et parti som har fått passet sitt påskrevet opptil flere ganger er Fremskrittspartiet. En av de første sakene som kom for dagen, var Terje Søviksnes sine eventyr med en 16-år gammel jente på en fest i 2001. Saken ble til slutt henlagt, da det ble vurdert det som at Søviksnes ikke hadde foretatt seg noe ulovlig. I 2011 dukket Hoksrud-saken opp i media. Den daværende stortingspolitikeren hadde blitt avslørt etter å ha kjøpt sex fra en prostituert i Riga, noe som er ulovlig for nordmenn, og da særlig for stortingspolitikere. Han ble avslørt etter at TV2 hadde vært inne på bordellet og filmet at det hele skjedde. I ettertid unnskyldte han seg og vedgikk at stemningen ble litt for god, og dårlige avgjørelser ble tatt.

 

Men det er ikke bare ytterste høyre og venstre som er ute å kjøre om dagen. Også i KrF har det dukket opp skriftemål om ytterst urene handlinger. Også i Høyre har det blitt oppdaget alvorlige handlinger med en beruset 16-åring, noe partiet har erkjent offentlig.

notable