Pelsindustrien i Norge avvikles

 

Dyrenes velferd har fått økt fokus både i politikken og i media den siste tiden. Flere kjendiser fra underholdningsbransjen og sosiale medier går ofte ut med at de er imot pels fra dyr, og oppfordrer sine tilhengere til å gjøre det samme. Noen kjente fjes fra utlandet er Pamela Anderson og Brad Pitt, mens bevegelsen i Norge støttes av blant annet Fam Irvoll, Charlotte Thorstvedt og Aylar.

Etter lange forhandlinger på Jeløya, ble Høyre, FrP og Venstre enige om å danne en samarbeidsregjering for de neste fire årene. Med Venstre på laget, ble de to borgerligste i gjengen nødt til å svelge et par kameler, og en av disse var at pelsdyrnæringen i Norge skal avvikles. Riktignok er det flere land som allerede har avviklet pelsdyroppdrett, og det har også kommet strengere regler rundt dyrevelferd de siste årene og bred enighet rundt avviklingen.

 

Allikevel er det noen som blir skadelidende av dette, og det er pelsdyrbøndene. Mange av disse er familiebedrifter som har drevet gjennom flere generasjoner, og det er ikke alltid så lett å omstille seg. Riktignok står det i regjeringsplattformen at de eksisterende oppdretterne har rett på kompensasjon for eventuelle fremtidige tap.

notable