Miljøpartiet de Grønne – partiet alle elsker å hate

Før i tiden var man enten rød eller blå i politikken. Det var også slik at man var enten mann eller kvinne, men i dagens samfunn er det åpent for litt mer variasjon enn som så. Selv om det ikke er så mange som har fått øynene opp for det grå Pensjonistpartiet eller det sorte Piratpartiet, er det flere som har begynt å trekke mot grønt, og da er det ikke snakk om Senterpartiet!

 

Miljøpartiet de Grønne representerer for mange et alternativ til den tradisjonelle todelte politikken. Selv om de har en relativt sosialdemokratisk profil, blir de av noen omtalt som miljøfascister fordi de nekter å vike i saker som omhandler miljøet. Et eksempel på dette er saken om parkeringsbøtene som ble delt ut rundt Rådhuset i Oslo, hvor parkeringen var relativt dårlig merket. Selv om denne parkeringsplassen ble innført av FrP i byråd, nevnte byråd Lan Marie Nguyen Berg ingenting om dette, og fremholdt at de bøtelagte hadde vær så god å betale.

 

Etter flere trusler fra sinte nordmenn, ble hun tvunget til å bytte til en mer sikker, men mindre miljøvennlig bil. Dette førte til mye spøking i pressen, som elsker å hate Miljøpartiet.

notable