Hvordan politikk endrer din hverdag

Vi hører alltid mye snakk om politikk meg her og politikk meg der, men hvordan endrer politikk din faktiske hverdag? Det er noe vi skal belyse i denne artikkelen her.

Den bestemmer mye om ditt arbeid

Det er mange som ikke tenker på det, men poltikken som føres har faktisk utrolig mye å si for ditt arbeid. Det er de politiske partiene som ofte bestemmer hvor mye skatt som skal betales, hva som er avgiften på ulike produkter og tjenester og ikke minst har de styr på din arbeidstid. Politikerne bestemmer også hvilke jobber som regnes som “viktige” eller ikke. Dette kan man se i lønnsforhandlinger og lignende. Derfor anbefaler vi deg at du blir med i et fagforbund slik at du kan følge med på politikken i ditt arbeid.

Den bestemmer hverdagslivet ditt

Det er politikken som også bestemmer en rekke faktorer om hverdagslivet ditt. Alt fra avgifter på varer til for eksempel barnehagepriser. Det er jo ikke å stikke under en stol at politikk har mye å si på hvor mye vi betaler for ulike ting som for eksempel alkohol, tobakk og varer med mye sukker. Det er derfor politikk i hver eneste arena du beveger deg i!

Det blir jo sånn at politikken endrer din hverdag på en rekke måter, rett og slett fordi den har relativt mye kontroll over tingene vi gjør. Derfor kan det være godt å sette seg inn hva partiene står for på ulike ting som du bryr deg om. Vi anbefaler å finne ut hva du bruker mest penger på og deretter se hva de ulike partiene synes om dette. Da vil du fort finne ut hvor du står politisk.

Hvordan mener du at politikken endrer din hverdag? Har du merket til det på noen som helst måte?

notable